• Oznam pre rodičov

          •      Riaditeľstvo Základnej školy internátnej, Veľká Čalomija 65 oznamuje rodičom, že výpisy hodnotenia

            za 1. polrok školského roka 2020/2021 sa budú vydávať  až po návrate žiakov do škôl. 

          • Oznam pre žiakov a zákonných zástupcov žiakov

          •     Riaditeľstvo Základnej školy internátnej, Veľká Čalomija 65 oznamuje, že na základe Rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR zo dňa 5. 1. 2021 sa s účinnosťou od 11. 1. 2021 mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách.

                 Všetci žiaci ZŚI Veľká Čalomija 65 /žiaci I. stupňa aj žiaci  II.stupňa/ sa budú vzdelávať

            od 11. 1. 2021 dištančne podľa pokynov triednych učiteľov a vyučujúcich.

                 O ďalšom priebehu vzdelávania Vás budeme priebežne informovať na stránke školy. 

             

             

                 

          • Oznámenie o obnovení prevádzky školy a o vstupe školy do zelenej fázy

          •      Riaditeľstvo Základnej školy internátnej, Veľká Čalomija 65 oznamuje, že na základe rozhodnutia RÚVZ Veľký Krtíš zo dňa 30. 10. 2020 

            sa obnovuje prevádzka školy od 2. novembra 2020 /pondelok/.

            Dôvodom obnovenia prevádzky školy negatívne výsledky testov u všetkých testovaných zamestnancov školy.

                 V pondelok /2. 11. 2020/ sú jesenné prázdniny. Od utorka /3. 11. 2020/ sa žiaci 1. – 4. ročníka budú vzdelávať prezenčne /nastupujú do školy/.  Žiaci 5. – 9. ročníka sa budú až do odvolania vzdelávať dištančnou formou podľa zaslaného rozvrhu hodín a podľa pokynov triednych učiteľov a vyučujúcich.

                  Zákonný zástupca žiaka, ktorý navštevuje 1. stupeň základnej  školy,  predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do základnej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Je možnosť poslať vyhlásenie  aj elektronicky cez www.zsvcalomija.edupage.org .

                 Žiaci 1. stupňa ZŠ, ktorí majú viac ako 10 rokov, sa preukážu pri prvom nástupe do školy negatívnym výsledkom RT-PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19. V opačnom prípade sa takýto  žiak nemôže zúčastňovať prezenčnej výučby.

          • Oznámenie o prerušení prevádzky školy

          •  

                 Riaditeľstvo Základnej školy internátnej, Veľká Čalomija 65 oznamuje, že na základe rozhodnutia RÚVZ Veľký Krtíš  č. 9/2020 zo dňa 23. 10. 2020

            je prevádzka školy prerušená od 23. 10. 2020 do odvolania

            na základe hlásenia laboratórne potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2 spôsobujúcim ochorenie COVID-19 metódou RT-PCR u zamestnancov školy.

            Od 26. 10. 2020 bude výchovno-vzdelávací proces realizovaný formou dištančného vzdelávania podľa pokynov triednych učiteľov.

            Poučenie pre žiakov, zamestnancov, zákonných zástupcov:

             

                 Počas prerušenia prevádzky školy sú všetci zamestnanci a žiaci povinní dodržiavať nasledovné karanténne opatrenia:

            1. sledovať svoj zdravotný stav /náhly nástup aspoň jedného z týchto príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla, dýchavičnosť, náhly nástup straty chuti, čuchu/ a v prípade objavenia sa príznakov bez meškania telefonicky kontaktovať ošetrujúceho lekára,
            2. zostať v domácej izolácii,
            3. zdržať sa sociálnych kontaktov /napr. návšteva kultúrnych, spoločenských, športových alebo iných hromadných podujatí alebo prijímanie osôb alebo vykonávanie spoločenských aktivít v mieste izolácie/,
            4. zdržať sa cestovania,
            5. zdržať sa účasti na vyučovacích aktivitách s výnimkou e-learningových foriem /dištančné vzdelávanie s využitím elektronických prostriedkov/,
            6. zdržať sa pracovnej činnosti s výnimkou práce v mieste domácej izolácie,
            7. zdržať sa akýchkoľvek činností, ktoré si vyžadujú opustiť miesto izolácie alebo prijímať v mieste izolácie osoby.

            Dodržiavanie karanténnych opatrení sa netýka osôb žijúcich v spoločnej domácnosti so žiakmi alebo zamestnancami ZŠI Veľká Čalomija 65.

            Priebeh situácie a akékoľvek zmeny budú priebežne zverejňované na stránke školy.

             

                

                

             

          • Informácie k organizácii začiatku školského roka 2020/2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

                  1. septembra 2020 sa začína nový školský rok, ktorý bude trochu výnimočný, netradičný, so sprísnenými hygienicko-epidemiologickými opatreniami, ktoré majú chrániť Vás, žiakov, rodičov, ale aj nás, zamestnancov školy.

                 Žiadam preto všetkých, aby sa riadili Pokynmi upravujúcimi podmienky ZŠI V. Čalomija 65 vo veciach prevádzky a vnútorného režimu školy.

                Otvorenie školského roka 2020/2021 – 2. september 2020

            Slávnostné otvorenie šk. roka

            • v prípade dobrého počasia – vonku, pred budovou školy – 7,45 hod. / žiaci a zákonní zástupcovia žiakov 1. ročníka/
            • v prípade nepriaznivého počasia – v triedach, do triedy budú môcť vojsť len zákonní zástupcovia žiakov 1. ročníka.

            Žiaci odchádzajú domov o 8,45 hod.

            Zákonný zástupca pri prvom nástupe do školy  predloží zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu /1 tlačivo/ a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní viac ako 3 dni musí predložiť písomné vyhlásenie o bezinfekčnosti, že jeho dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie. Tlačivá sú prístupné v škole, na obecnom úrade v mieste bydliska, na stránke školy.

                 Bez podpísaných a odovzdaných tlačív nebude možný nástup do školy.

                 Pri vstupe do budovy je povinná dezinfekcia rúk. Zákonný zástupca zabezpečí pre svoje dieťa každý deň 2 rúška.

            Prosím zákonných zástupcov aj žiakov, aby si preštudovali Pokyny riaditeľa upravujúce podmienky Základnej školy internátnej, Veľká Čalomija 65 na obdobie školského roka 2020/2021 vo veciach prevádzky a vnútorného režimu školy.

                 Prajem všetkým pevné zdravie, veľa trpezlivosti a radosti z úspechov v škole, ako aj v osobnom živote.

             

            Veľká Čalomija 26. august 2020                           PhDr. Adriana Kalmárová, riaditeľka školy

                    

             

                

          • Pokyny upravujúce podmienky Základnej školy internátnej, Veľká Čalomija 65 na obdobie školského roka 2020/2021 vo veciach prevádzky a vnútorného režimu školy, ŠKD a školského internátu

          • Pokyny upravujúce podmienky Základnej školy internátnej, Veľká Čalomija 65  na obdobie školského roka 2020/2021 vo veciach prevádzky a vnútorného režimu školy, ŠKD a školského internátu

             Všeobecné ustanovenia:

             1. Tieto pokyny sú vypracované v súlade s Usmernením MŠVVaŠ SR a upravujú iba tie základné prevádzkové podmienky, ktoré sa líšia od štandardných podmienok vyplývajúcich zo školských, hygienických, pracovnoprávnych a ďalších predpisov a stanovujú základné prevádzkové podmienky školy po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19.

             2. Opatrenia školy sa uskutočňujú v troch úrovniach :

            - zelenej, oranžovej a červenej.

            Zelená fáza predstavuje stav, kedy škola nemá žiadneho podozrivého ani pozitívneho žiaka či zamestnanca.

            Oranžová fáza zachytáva situáciu, kedy má škola žiaka alebo zamestnanca podozrivého na ochorenie. Červená fáza obsahuje zoznam opatrení v prípade pozitivity dvoch a viac prípadov u žiakov alebo nepedagogického pracovníka alebo jedného pedagóga.

             3. V škole prebieha od 2. 9. 2020 riadne školské vyučovanie. Dochádzka na vyučovanie je pre žiakov povinná.

             4. Obsah a formu všetkých vzdelávacích a záujmových činností a prevádzku priestorov zabezpečí škola tak, aby boli zabezpečené  hygienicko – epidemiologické opatrenia.

             5. Pri vstupe do budovy školy  sa uskutoční ranný filter a dezinfekcia rúk všetkých osôb.

            6. Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby, nesmie vstúpiť do priestorov školy.

             7. Zákonný zástupca :

             · Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy,  resp. školského klubu detí a školského internátu (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).

             · Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.

            · Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky školy,  školského klubu detí  a školského internátu na školský rok 2020/2021.

            · Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy čestné prehlásenie  alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie

             · V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy.

             · Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

             · Zákonní zástupcovia a cudzie osoby nevstupujú do budovy školy. Počas zelenej a oranžovej fázy so žiakom 1.ročníka môže vstúpiť 1 osoba s rúškom.

             · Zákonní zástupcovia rešpektujú požiadavku minimalizácie zhromažďovania cudzích osôb pred školou.

            8. Pri pobyte v škole žiaci a zamestnanci dbajú na dodržanie zásad R-O-R (ruky- odstup – rúško) v zmysle pokynov pre jednotlivé fázy.

             9. V čase od 02.09.2020 do 14.09.2020 je povinné pre žiakov 2.stupňa používanie rúšok v interiéri školy a pre pedagogických a nepedagogických zamestnancov nosenie rúšok, resp. ochranných štítov. Žiaci 1. stupňa  nosia rúško v interných priestoroch školy, okrem svojej triedy.

            10. Od 16. 09.2020 platia pre nosenie rúšok pravidlá pre jednotlivé fázy: a) žiaci - zelená fáza: v interiéri mimo triedy, oranžová fáza: v interiéri mimo triedy, červená fáza: povinne v interiéri; b) pedagogickí zamestnanci - zelená fáza: odporúčanie nosiť rúško (štít) počas výchovno – vzdelávacieho procesu, oranžová fáza: odporúčanie nosiť rúško (štít) počas výchovno – vzdelávacieho procesu, červená fáza: povinne rúško (štít) v interiéri; c) nepedagogickí zamestnanci – podľa opatrenia ÚVZ SR.

            11. Ak je vstupujúcemu do budovy nameraná telesná teplota pri prvom meraní medzi 37- 37,5 st.C, meranie sa zopakuje po 5 minútach pokoja. Ak je pri druhom meraní nameraná telesná teplota viac ako 37-37,5 st. C, zopakovať ešte raz, 3. meranie po ďalších piatich minútach, ak bude stále telesná teplota viac ako 37,2 st. C, nebude mu umožnené zúčastniť sa vyučovania. Ak je prítomný pri vstupe do školy zákonný zástupca, dieťaťu nebude umožnený vstup do budovy školy. Ak nie je pri meraní teploty prítomný zákonný zástupca, dieťa si nasadí rúško, bude izolované v izolačnej miestnosti a bezodkladne bude kontaktovaný zákonný zástupca, ktorý si dieťa bezodkladne vyzdvihne.

            12. Škola pre účely izolácie žiaka, u ktorého sa vyskytnú príznaky ochorenia COVID-19, prípadne iného prenosného ochorenia počas vyučovania, má vyčlenený priestor – izolačnú miestnosť.  Následne po opustení miestnosti žiakom bude dôkladne vydezinfikovaná.

             13. Rodič doma postupuje štandardne. Ak dieťa počas dňa v domácom prostredí nevykazuje iné známky ochorenia (nielen príznaky Covid-19, ale ani iné príznaky), telesná teplota klesla, nie je potrebná ďalšia izolácia a dieťa môže ísť na druhý deň opäť do školy, kde sa štandardne ráno opäť vykoná meranie telesnej teploty pri vstupe do budovy školy. V takomto prípade nie je potrebné vyšetrenie u všeobecného lekára pre deti a dorast.

             14. Ak dieťa počas dňa vykazuje v domácom prostredí akékoľvek príznaky ochorenia, zákonný zástupca zabezpečuje starostlivosť o dieťa obvyklým spôsobom. Ak ide o ľahké príznaky, ktoré dokáže zvládnuť bez pomoci lekára, nechá dieťa doma do ústupu príznakov. Ak neprítomnosť dieťaťa v škole trvá 3 dni a menej, po upravení zdravotného stavu prichádza dieťa do školy a pri nástupe predkladá Prehlásenie o bezinfekčnosti podpísané rodičom. (Vzhľadom na ľahké ťažkosti lekára nepotreboval, nie je potrebné Potvrdenie o chorobe podpísané lekárom.)

             15. Ak je zdravotný stav dieťaťa taký, že je potrebná rada, prípadne vyšetrenie dieťaťa, rodič kontaktuje lekára všeobecnej starostlivosti o deti telefonicky, mailom, alebo iným dištančným spôsobom a ďalej postupuje podľa jeho pokynov.

            16. Ak dieťa nepríde do školy 3 po sebe nasledujúce dni, príde 4. deň, rodič predkladá pri nástupe len Prehlásenie o bezinfekčnosti podpísané rodičom a písomné ospravedlnenie neprítomnosti od rodiča. Pri minimálnych príznakoch počas troch dní nie je vždy potrebná návšteva lekára, mierne príznaky ustúpia spontánne a nie je potrebný zásah lekára.

            17. Ak dieťa nepríde do školy z dôvodu ochorenia trvajúceho viac ako 3 po sebe nasledujúce dni a ochorenie vyžadovalo návštevu lekára, rodič pri opätovnom nástupe dieťaťa do školy predloží Potvrdenie o chorobe, vystavené príslušným lekárom.

             18. Pri nutnosti vyšetrenia dieťaťa lekárom je potrebné rešpektovať Metodické usmernenie pre prácu v ambulancii VLDD vydané MZ SR. Podľa tohto usmernenia sa v ambulancii vyšetrujú deti po telefonickom (mailovom alebo inom dištančnom) dohovore s lekárom, ak to vyžaduje ich zdravotný stav (nie dieťa, ktorému bola pri vstupe do školy nameraná telesná teplota vyššia ako 37,2 st.C ).

             19. Ak dieťa nespĺňa kritériá ranného zdravotného filtra resp. bude počas dňa izolované, opatrenia sa nevzťahujú na súrodenca žijúceho s ním v spoločnej domácnosti.

            20. V prípade, že u dieťaťa alebo zamestnanca je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, postupuje sa podľa usmernenia dokumentu MŠVVaŠ SR , časť Oranžová a Červená fáza.

            Výchovno – vzdelávací proces:

            1. V čase do 14.09.2020 sa nebudú vo vyučovaní spájať skupiny žiakov z rôznych tried okrem ŠKD.

             2. Pedagogickí zamestnanci v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami a podľa svojho uváženia a možností zabezpečia rozstupy medzi žiakmi a žiakmi a pedagógmi pri výchovno – vzdelávacom procese.

             3. Pedagogickí zamestnanci budú vhodné aktivity organizovať tak, aby bolo možné časť dňa tráviť vonku - v areáli školy alebo mimo neho (podľa klimatických podmienok).

            4. Podľa možnosti sa budú vyučovať ucelené triedy v triedach a pri výučbe sa nebudú striedať miestnosti.

            5. Počas prestávok sa budú žiaci zdržiavať v triede s cieľom eliminovať prechádzanie sa po chodbách alebo v exteriéri., zabezpečí sa priame vetranie.

            6. Telesná a športová výchova sa realizuje jedine v exteriéri. Žiaci sa prezliekajú na TSV v triedach a riadia sa pokynmi vyučujúcich.

            7. Telocvičňa a ostatné vnútorné priestory na šport sa do 20.9. nevyužívajú.

            8. Krúžková činnosť sa bude realizovať od 01.10.2020, podmienky sa spresnia podľa usmernenia MŠVVaŠ.

            Školský klub detí:

            1. ŠKD je v prevádzke od 03.09.2020 od 11,15 do 15,15 hod. Vhodné by bolo /podľa možností rodičov/, aby deti v termíne od 3. 09. 2020 do 14. 09. 2020 ŠKD nenavštevovali.

             2. Do oddelenia ŠKD budú zaradení žiaci maximálne z 2 skupín /tried/, nebudú sa spájať žiaci z viacerých tried. V prípade nízkeho počtu žiakov nebudú žiaci premiešaní.

             3. V prípade nezhoršenia epidemiologickej situácie prevádzka ŠKD od 16.09.2020 bude v štandardnom režime od 11.15 hod. do 15,15 hod. v dvoch oddeleniach.

            Školský internát:

            1. Žiak nosí rúško všade vo vnútorných priestoroch internátu okrem svojej izby.
            2. Zamestnanci školského internátu nosia rúško všade vo vnútorných priestoroch internátu.
            3. Žiaci aj zamestnanci sú povinní  vykonať  dezinfekciu rúk pri príchode a odchode z priestorov  internátu.
            4. V miestnosti, v ktorej sa zdržuje skupina žiakov  alebo zamestnancov  je zabezpečené časté a intenzívne vetranie.
            5. Spoločné toalety musia byť vybavené dezinfekčným mydlom v dávkovači a jednorazovými papierovými utierkami (obrúskami) pre bezpečné osušenie rúk.
            6. Upratovanie a dezinfekcia spoločných toaliet prebieha minimálne dvakrát denne a podľa potreby.
            7. Dôkladné čistenie všetkých spoločných miestností, v ktorých sa študenti alebo zamestnanci internátu nachádzajú, sa musí vykonávať najmenej raz denne.
            8.  Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov  musí byť vykonávaná minimálne dvakrát denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí).

            Hygienicko – epidemiologické opatrenia:

             1. Upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha dvakrát denne a podľa potreby.

            2. Toalety sú vybavené mydlom v dávkovači a jednorazovými papierovými utierkami pre bezpečné osušenie rúk. Upratovanie a dezinfekcia spoločných toaliet prebieha minimálne

             3. Dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú, sa vykonáva raz denne.

             4. Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, sa vykonáva dvakrát denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí, podlahy spojovacích chodieb a schodíšť ).

            5. Upratovací personál je informovaný a poučený o sprísnených podmienkach upratovania a o potrebe priebežného čistenia a dezinfekcie dotykových plôch, ostatných povrchov a predmetov.

            Pracovno-právne vzťahy:

            1. Zamestnanci školy plnia svoje pracovné povinnosti osobne na pracovisku podľa pracovnej zmluvy a pracovnej náplne.

            2. Ak niektorý zo zamestnancov zo subjektívnych dôvodov (obava z nákazy, nepodložená klinickými príznakmi) odmieta vykonávať pracovnú činnosť osobne a na pracovisku, zamestnávateľ: a) sa dohodne so zamestnancom na čerpaní dovolenky ( § 111 ods. 1 Zákonníka práce) alebo b) ospravedlní neprítomnosť zamestnanca na pracovisku bez náhrady mzdy (tzv. prekážka v práci na strane zamestnanca) podľa § 141 ods. 3 písm. c) Zákonníka práce.

            3. Pri prvom nástupe do práce všetci zamestnanci školy vyplnia dotazník o zdravotnom stave pred nástupom do zamestnania. Zamestnanci predkladajú po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že zamestnanec neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

            4. Počas prerušenia vyučovania zamestnávateľ ospravedlní neprítomnosť „zamestnancov“ na pracovisku s náhradou mzdy (uplatní tzv. prekážku v práci na strane zamestnávateľa) podľa § 142 ods. 3 Zákonníka práce, a to až do získania negatívneho výsledku laboratórneho testu. Po negatívnom výsledku laboratórneho testovania pedagogický zamestnanec alebo ďalej pokračuje vo výkone pracovnej činnosti v súlade s pracovnou zmluvou.

            5. Ak sú výchova a vzdelávanie organizované ako dištančné, pedagogický zamestnanec zabezpečuje dištančné vzdelávanie formou práce z domu (home office) a patrí mu príslušný plat, pretože ide o riadne vykonávanie práce. Vykonávanie práce z domu je riadnym výkonom práce, resp. riadne plnenie pracovných povinností rovnako ako na pracovisku, len s rozdielom iného miesta výkonu práce, za ktorý zamestnancovi prináleží príslušný plat.

             6. Pri podozrení na ochorenie Covid-19 v prípade žiaka, pedagogický zamestnanec, ktorý bol v úzkom kontakte s konkrétnym žiakom (vyučoval v príslušnej triede, vykonával výchovnú činnosť v príslušnom oddelení ŠKD, poskytoval špeciálnopedagogickú starostlivosť, výchovné poradenstvo a pod.), odchádza do domácej izolácie, zamestnávateľ v uvedenom prípade ospravedlní neprítomnosť vyššie uvedeného zamestnanca na pracovisku a poskytne mu náhradu mzdy (uplatní tzv. prekážku v práci na strane zamestnávateľa) podľa § 142 ods. 3 Zákonníka práce, a to až do získania/potvrdenia negatívneho výsledku laboratórneho testu. Po negatívnom výsledku laboratórneho testovania pedagogický zamestnanec alebo odborný zamestnanec ďalej pokračuje vo výkone pracovnej činnosti v súlade s pracovnou zmluvou.

            7. Pri podozrení na ochorenie Covid-19 v prípade zamestnanca (pedagogický zamestnanec, odborný zamestnanec alebo nepedagogický zamestnanec), tento zamestnanec odchádza do domácej izolácie, zamestnávateľ ospravedlní jeho neprítomnosť na pracovisku a poskytne mu náhradu mzdy (uplatní tzv. prekážku v práci na strane zamestnávateľa) podľa § 142 ods. 3 Zákonníka práce, a to až do získania/potvrdenia negatívneho výsledku laboratórneho testu. Po negatívnom výsledku laboratórneho testovania pedagogický zamestnanec alebo odborný zamestnanec ďalej pokračuje vo výkone pracovnej činnosti v súlade s pracovnou zmluvou. Ak bolo testovanie pozitívne, zamestnávateľ postupuje v súlade s pokynmi RÚVZ. Ak RÚVZ nariadil zamestnancovi domácu izoláciu, zamestnávateľ ospravedlní neprítomnosť zamestnanca na pracovisku a poskytne mu náhradu mzdy (uplatní tzv. prekážku v práci na strane zamestnávateľa) podľa § 142 ods. 3 Zákonníka práce, a to až do získania/potvrdeného negatívneho výsledku laboratórneho testu. Po negatívnom výsledku laboratórneho testovania pedagogický zamestnanec alebo odborný zamestnanec ďalej pokračuje vo výkone pracovnej činnosti v súlade s pracovnou zmluvou.

            8. Ak v situácii, že došlo k podozreniu na ochorenie iného zamestnanca, iný zamestnanec zo subjektívnych dôvodov (nepodložená obava z nákazy) odmieta vykonávať pracovnú činnosť osobne a na pracovisku, zamestnávateľ: a) sa dohodne so zamestnancom na čerpaní dovolenky v zmysle § 111 ods. 1 Zákonníka práce alebo b) ospravedlní neprítomnosť zamestnanca na pracovisku bez náhrady mzdy (tzv. prekážka v práci na strane zamestnanca) podľa § 141 ods. 3 písm. c) Zákonníka práce.

            Stravovanie:

            1. Stravovanie sa uskutoční obvyklým spôsobom, podľa harmonogramu, s cieľom nepremiešavania tried. Každá trieda /skupina/ má svoj označený stôl.

            Harmonogram stravovania:

            11,15 – 11,45 – žiaci 1. stupňa

            11,45 – 12,10 – MŠ

            12,10 – 12,35 – žiaci 2. stupňa

            12,35 – 13,00 – ŠKD, výchovné skupiny

            3. Pokrmy či balíčky vydáva personál, vrátane čistých príborov. Deti si jedlo a pitie samy nedokladajú a neberú si ani príbory.

            4. Pri príprave jedál a pri vydávaní sa dodržiavajú vo zvýšenej miere bežné hygienické pravidlá.

            5. Výdaj jedla sa uskutoční do troch hodín od jeho prípravy, aby nedošlo k jeho znehodnoteniu.

             

             

             

             

             

             

            Veľká Čalomija 27. august 2020                              PhDr. Adriana Kalmárová, riaditeľka školy

          • Oznámenie o neotvorení ZŠI Veľká Čalomija 65 od 1. 6. 2020

          •                  

              

             

            Obec Veľká Čalomija , 991 09 Veľká Čalomija 214

             

                                                                                              

             

                                                                                                                Základná škola internátna

                                                                                                                Riaditeľka ZŠI

                                                                                                                PhDr. Adriana Kalmárová

                                                                                                                991 09 Veľká Čalomija 65

             

            Váš list číslo/zo dňa                    Naše číslo                            Vybavuje                            Veľká Čalomija            

             

                                                                   138/2020                                 R. Pásztor                              25.05.2020 

             

            Vec: Oznámenie o neotvorení Základnej školy internátnej, Veľká Čalomija 65 od 1.6.2020

             

                      Obec Veľká Čalomija v zastúpení Romanom Pásztorom, starostom obce ako zriaďovateľ ZŠI  Veľká Čalomija 65 na základe vyhlásenia Úradu verejného zdravotníctva SR,  Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR napriek pretrvávajúcej priaznivej epidemiologickej situácii na Slovensku oznamuje rodičom, že  od  1. júna 2020 sa 

                                                                                      

            n e o t v o r í

             

            Základná škola internátna, Veľká Čalomija 65 .

             

                  Starosta obce Veľká Čalomija v súčinnosti s vedením ZŠI  pristúpil k tomuto rozhodnutiu po dôkladnom zvážení:

            - prieskumu o záujem zo strany rodičov o otvorení základnej školy – 25% rodičov sa    

               vyjadrilo za otvorenie školy vo Veľkej Čalomiji ,  

            - Elokované pracovisko Čelovce – 88,20% rodičov sa vyjadrilo za otvorenie školy 

            - personálneho zabezpečenia výchovno – vzdelávacieho procesu v ZŠI  z hľadiska rizikových   

               zamestnancov /9/

            -  prevádzka školskej jedálne nebude otvorená z dôvodu nízkeho počtu stravníkov a vysokých  

               nákladov na jej otvorenie.  

             

                 Ďalšou závažnou skutočnosťou je aj opatrenie  Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR: rodič by musel doprevádzať svoje dieťa do školy aj domov, tým pádom je  sťažená dochádzka žiakov navštevujúcich školu z okolitých obcí.

                Z vyššie uvedených skutočností vyplýva, že žiaci sa aj naďalej budú vzdelávať dištančnou formou v domácom prostredí. 

             

            Ďalšie potrebné informácie týkajúce sa ukončenia školského roku 2019/2020 budú priebežne zverejnené na webovej stránke školy po vydaní usmernení MŠVVaŠ SR.

             

                 Žiadam vedenie ZŠI Veľká Čalomija 65  o oboznámenie rodičov s obsahom tohto oznámenia.

             

             

             

                                                                                                             

             

                                                                                             Roman Pásztor, v. r.

             

                                                                                             starosta obce

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

             

          • Hodnotenie žiakov v čase mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania v 2. polroku školského roka 2019/2020

          •  

            Základná škola internátna, Veľká Čalomija 65

             

            Hodnotenie žiakov v čase mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania v 2. polroku školského roka 2019/2020

             

             

             

            Základné princípy hodnotenia žiakov v čase prerušeného vyučovania:

             

            -          zabezpečiť spravodlivosť pri hodnotení každého žiaka rešpektovaním individuálnych podmienok na domácu prípravu a dištančné vzdelávanie,

             

            -          sústrediť pozornosť na poskytovanie slovnej spätnej väzby,

             

            -          akceptovať jedinečnosť podmienok žiakov na vzdelávanie.

             

            1. ROČNÍK ZŠ -  v čase mimoriadnej situácie sa záverečné hodnotenie bude realizovať formou slovného hodnotenia. Hodnotenie  pôsobí konštruktívne a povzbudzujúco, je zamerané na pozitívnu motiváciu, orientuje sa na pozitívne stránky schopností žiakov.

             

            Hodnotí sa: veku primerané ovládanie poznatkov podľa ŠVVP, schopnosť pracovať samostatne po objasnení vyučujúcou, aplikácia osvojených zručností a návykov, tvorivosť, správnosť a úplnosť vypracovaných úloh, správnosť a estetická úprava písomného prejavu.

            Výchovné predmety sa hodnotia slovom absolvoval/neabsolvoval.

             2. – 4. ROČNÍK ZŠv období mimoriadnej situácie má hodnotenie žiakov predovšetkým motivačnú a formatívnu funkciu. Hodnotia sa čiastkové výsledky a prejavy žiaka, samostatné práce, aktivita, záujem, nápaditosť, ovládanie učiva zadaného dištančnou formou podľa ŠVVP, aktívna účasť na dištančnom vzdelávaní, pravidelné vypracovávanie zadaní,  dôslednosť pri vypracovávaní úloh.

            V 2. – 4. ročníku sa záverečné hodnotenie bude realizovať formou neklasifikovania nasledovných predmetov, ktoré boli v 1. polroku školského roka 2019/2020 hodnotené klasifikačným stupňom: informatika, pracovné vyučovanie, výtvarná výchova, hudobná výchova, telesná a športová výchova, náboženská výchova, etická výchova. Na vysvedčení sa uvedie slovo: absolvoval, ak sa žiak aktívne zúčastňoval na vyučovacom procese daného predmetu. 

            V ostatných predmetoch bude prospech hodnotený klasifikačným stupňom /známkou/.

            5. – 9. ROČNÍK ZŠpriebežné hodnotenie má mať charakter konštruktívnej spätnej väzby poskytovanej žiakom počas učenia sa. Má mať motivačný charakter, pomenovať žiakom chyby, ktoré robia a navrhnúť postup pri ich odstraňovaní. Priebežné hodnotenie má mať individualizovaný charakter, zohľadňovať sa majú individuálne osobitosti žiaka. Prihliada sa na možnosti a individuálne podmienky na domácu prípravu počas prerušeného vyučovania. Zohľadní sa aj sebahodnotenie žiaka. Hodnotí sa aktívna účasť na on-line vyučovaní a na videohodinách prostredníctvom aplikácií ZOOM, FB Messenger /okrem žiakov, ktorí preukázateľne nemajú prístup k internetu/, zodpovedné vypracovávanie zadaných úloh a projektov podľa individuálnych schopností žiakov, včasné odovzdávanie zadaných úloh, sebadisciplína žiaka, vnútorná motivácia, vynaložené úsilie žiaka napriek obmedzeným podmienkam, uplatnenie kľúčových kompetencií pri riešení úloh.

            Záverečné hodnotenie žiakov sa bude realizovať formou slovného hodnotenia nasledovných predmetov, ktoré boli v 1. polroku školského roka 2019/2020 hodnotené klasifikačným stupňom /známkou/: dejepis, geografia, informatika. Záverečné hodnotenie sa bude realizovať formou neklasifikovania nasledovných predmetov, ktoré boli v 1. polroku školského roka 2019/2020 hodnotené klasifikačným stupňom /známkou/: výtvarná výchova, hudobná výchova, telesná a športová výchova, náboženská výchova, etická výchova, technika. Žiakovi, ktorý je vo vyučovacom predmete neklasifikovaný /nehodnotený/, sa na vysvedčení uvádza namiesto klasifikačného stupňa slovo: absolvoval, ak sa žiak aktívne zúčastňoval na vyučovacom procese daného predmetu.

            V ostatných predmetoch bude prospech hodnotený klasifikačným stupňom /známkou/.

            ŠPECIÁLNA TRIEDA A ŽIACI S MENTÁLNYM POSTIHNUTÍM:

            V hodnotení a klasifikácii žiaka v čase mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania bude uplatnený individuálny prístup a zohľadnená jedinečnosť podmienok žiaka na domácu prípravu a dištančné vzdelávanie. 

            V 1.ročníku ZŠ – žiaci so ŠVVP – mentálne postihnutie variant A a v 1. až 10.ročníku ZŠ – žiak so ŠVVP  mentálne postihnutie variant B sa v čase mimoriadnej situácie záverečné hodnotenie bude realizovať formou slovného hodnotenia podľa metodického pokynu.

            ·         v 2. – 4. ročníku ZŠ - žiak so ŠVVP – mentálne postihnutie variant A v bežnej triede,  v čase mimoriadnej situácie sa bude záverečné hodnotenie realizovať formou neklasifikovania nasledovných predmetov, ktoré boli v 1. polroku školského roka hodnotené klasifikačným stupňom: výtvarná výchova, hudobná výchova, telesná a športová výchova, pracovné vyučovanie, informatika. Na vysvedčení sa bude uvádzať namiesto klasifikačného stupňa slovo absolvoval.

             V ostatných predmetoch bude prospech hodnotený klasifikačným stupňom /známkou/.

            ·         V 5.- 9. ročníku ZŠ žiak so ŠVVP – mentálne postihnutie variant A v bežnej triede, v čase mimoriadnej situácie sa bude záverečné hodnotenie realizovať formou neklasifikovania nasledovných predmetov, ktoré boli v 1. polroku školského roka hodnotené klasifikačným stupňom: výtvarná výchova, hudobná výchova, telesná a športová výchova, pracovné vyučovanie, informatika, technika. Na vysvedčení sa bude uvádzať namiesto klasifikačného stupňa slovo absolvoval.

            Predmety dejepis, geografia a informatika sa budú hodnotiť slovným hodnotením.

             V ostatných predmetoch bude prospech hodnotený klasifikačným stupňom /známkou/.

            ·         V 5.- 9. ročníku ZŠ žiak so ŠVVP – mentálne postihnutie variant A v špeciálnej  triede,  v čase mimoriadnej situácie sa bude záverečné hodnotenie realizovať formou neklasifikovania nasledovných predmetov, ktoré boli v 1. polroku školského roka hodnotené klasifikačným stupňom: výtvarná výchova, hudobná výchova, telesná a športová výchova, pracovné vyučovanie.  Na vysvedčení sa bude uvádzať namiesto klasifikačného stupňa slovo absolvoval.

            V ostatných predmetoch bude prospech hodnotený klasifikačným stupňom /známkou/.

            ·         V 1.- 9. ročníku ZŠ žiak so ŠVVP – mentálne postihnutie variant A v bežnej triede ako aj v špeciálnej  triede sa povinne voliteľné predmety etická výchova a náboženská výchova  budú hodnotiť slovom absolvoval.

                 Žiakovi, ktorý je vo vyučovacom predmete neklasifikovaný (nehodnotený), sa na vysvedčení a v katalógovom liste uvádza namiesto klasifikačného stupňa alebo slovného hodnotenia slovo: absolvoval, ak sa žiak aktívne zúčastňoval na vyučovacom procese daného predmetu alebo ak bol žiak prítomný na vyučovacej hodine, aj keď zo závažných objektívnych dôvodov nepracoval.

             

            POSTUP DO VYŠŠIEHO ROČNÍKA

                 V čase mimoriadnej situácie nemôže byť žiak  zo žiadneho predmetu hodnotený stupňom prospechu nedostatočný okrem žiakov 2. stupňa ZŠ. U žiakov 2. stupňa ZŠ je možné určiť pred postupom do vyššieho ročníka preskúšanie, ak zo subjektívnych príčin neplnili požiadavky vyučovania na diaľku a dosiahli neuspokojivé výsledky za obdobie pred prerušením vyučovania. Preskúšanie je možné najskôr dva mesiace po obnovení vyučovania alebo do 31. 8. 2020. O preskúšaní žiaka rozhoduje pedagogická rada. V čase mimoriadnej situácie môžu žiaci, ktorí boli v 1. polroku hodnotení známkou nedostatočný z dvoch a viac predmetov alebo boli neklasifikovaní, absolvovať komisionálne skúšky najneskôr do 31. 8. 2020.

             

            ZÍSKAVANIE PODKLADOV NA HODNOTENIE

            -          známky získané v 2. polroku pred mimoriadnou situáciou,

            -          podklady z priebežného hodnotenia v čase mimoriadnej situácie, 

            -          aktívna účasť na online vyučovaní,

            -          zodpovedné a včasné vypracovávanie zadaných úloh a projektov podľa individuálnych schopností žiakov,

            -          portfóliá žiackych prác,

            -          riešenie samostatných praktických úloh,

            -          vypracovávanie a odovzdávanie dobrovoľných úloh,

            -          vynaložené úsilie napriek obmedzeným podmienkam na domáce vyučovanie,

            -          ochota opravy vypracovaných úloh v prípade chybného vypracovania a opätovné zaslanie vyučujúcemu,

            -          sebadisciplína žiaka, vnútorná motivácia, sebahodnotenie žiaka,

            -          komunikácia s vyučujúcim v prípade potreby pomoci /formou telefonického rozhovoru, e-mailom, FCB, v prípade, že žiak niečomu nerozumie/,

            -          osobnostný rast žiaka.

            ZÁVER:

                 Týmto hodnotením žiakov v čase mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania sa riadia všetci pedagogickí zamestnanci. 

                 Systém hodnotenia bol vypracovaný v súlade s Usmernením MŠVVaŠ SR na hodnotenie žiakov v čase mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020 a boli ním oboznámení všetci PZ.

             

             

             

            Veľká Čalomija 5. máj 2020                                   PhDr. Adriana Kalmárová

             

                                                                                                    riaditeľka školy

             

             

              

          • Zápis žiakov do 1. ročníka

          • Riaditeľstvo Základnej školy internátnej, Veľká Čalomija 65 oznamuje rodičom, že zápis žiakov do 1. ročníka sa uskutoční dňa 16. apríla 2020 od 13,00 hod. do 16,30 hod. v budove školy. Zápis sa uskutoční bez osobnej prítomnosti detí. Zákonný zástupca si so sebou prinesie rodný list dieťaťa. Zápis sa uskutoční s dôrazom na dodržanie hygienicko-epidemiologických opatrení /použitie ochranného rúška a ochranných rukavíc/. 

        • Lyžiarsky výcvik SKI Plejsy – Krompachy 2020
          • Lyžiarsky výcvik SKI Plejsy – Krompachy 2020

          • V dňoch 26. 1. 2020 – 31. 1. 2020 žiaci našej školy absolvovali lyžiarsky výcvik v stredisku SKI Plejsy – Krompachy. Na tieto svahy sme sa vrátili už po tretíkrát. Keďže ide o stredisko s hotelovým ubytovaním, lyžiarskym svahom so všetkými stupňami náročnosti ihneď vedľa hotela, pre žiakov to bolo najlepšie, čo mohli absolvovať. Polovica z nich už toto miesto poznala, nakoľko sa zúčastnila lyžiarskeho výcviku aj minulý rok. Dokonca sme tu mali aj jedného žiaka, ktorý tu bol s nami po tretí raz. Počas celého výcviku nám počasie prialo a bolo veľmi priaznivé na lyžovanie. Žiaci, ktorí absolvovali lyžiarsky výcvik po druhýkrát, sa zdokonalili v lyžovaní na svahu so stredne ťažkou až ťažkou náročnosťou. Na svahu sa tradične konalo lyžovanie v maskách, ktoré malo u návštevníkov strediska veľký úspech. Všetci žiaci splnili hlavný cieľ výcviku, naučili sa základy lyžovania, čo ukázali na pretekoch v slalome. Po náročnom týždni sme sa so skvelými a nezabudnuteľnými zážitkami šťastne vrátili domov.

          • Výberové konanie

          • Oznámenie o výberovom konaní na obsadenie pracovnej pozície školský psychológ /školský špeciálny pedagóg/ v rámci projektu Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov

                 Riaditeľstvo Základnej školy internátnej, Veľká Čalomija 65 prijme do pracovného pomeru s nástupom od 1. 3. 2020 v rámci projektu Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov 1 školského psychológa/školského špeciálneho pedagóga/ na 50 % úväzok.

            Kvalifikačné predpoklady: v súlade s Vyhláškou MŠVVaŠ SR č. 1/2020 Z. z. o kvalifikačných predpokladoch pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov

            Ďalšie požiadavky: bezúhonnosť

                                             zdravotná spôsobilosť

                                             ovládanie štátneho jazyka

            Zoznam požadovaných dokladov: žiadosť o zaradenie do výberového konania

                                                                      štruktúrovaný životopis

                                                                      overené kópie dokladov o vzdelaní

                                                                      súhlas so spracovaním osobných údajov

                                                                      odpis z registra trestov

             

            Žiadosť s potrebnými dokladmi posielajte na adresu školy v termíne do:24. februára 2020.

            V prípade, ak uchádzač spĺňa kritériá, bude pozvaný na výberové konanie.

                                                                                                     PhDr. Adriana Kalmárová, riaditeľka školy

             

             

          • Bedmintonový turnaj žiakov

          • Dňa 19. decembra sa naši žiaci pod vedením Mgr. D. Petrovičovej  zúčastnili bedmintonového turnaja žiakov vo Veľkom Krtíši. Družstvo dievčat v zložení Anna Nagyová, Afrodita Kálaiová a Dominika Kovácsová obsadilo tretie miesto. Družstvo chlapcov v zložení Ľudovít Kováč, Mark Marsiczki a Mário Kováč obsadilo druhé miesto.

          • ŠALIANSKY MAŤKO – OKRESNÉ KOLO

          • Dňa 17. decembra 2019 sme sa zúčastnili okresného kola prednesu povestí Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského v priestoroch CVČ vo Veľkom Krtíši. Našu školu v 2. kategórií reprezentovala Natália Kováčová z 2.C triedy, ktorá získala 4. miesto. Súťažila s povesťou Biely mlyn od Petra Straku.

            Žiačku na súťaž pripravovala Martina Kováčová a sprevádzala p. asistentka Patrícia Sedlačeková, blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Vianočná slávnosť

          • Dňa 20. decembra 2019 sa uskutoční kultúrny program so začiatkom o 7:30 hod.

            Srdečne Vás všetkých pozývame.

            Odchod žiakov domov 11:33 a 12:18. ŠKD nebude v prevádzke.

          • Výberové konanie

          •  

                                                 Obec Veľká Čalomija

             

            Veľká Čalomija 214, 991 09 Veľká Čalomija

             

            zastúpená Romanom Pásztorom, starostom obce

             

             

             

            vyhlasuje

             

            v zmysle § 4 ods. 1 zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v zne neskorších predpisov a § 5 zákona NR SR č. 552/2003 Z. z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov

             

             

             

            výberové konanie na obsadenie funkcie riaditeľa/ky Základnej školy internátnej

             

             

             

            Zamestnávateľ:

             

            Základná škola internátna

             

            so sídlom Veľká Čalomija 65

             

            99109 Veľká Čalomija 

             

            IČO: 37831704

             

             

             

             

             

            Počet obsadzovaných miest: 1

             

             

             

            Najskorší termín nástupu na uvedené pracovné miesto je:  01.02.2020

             

             

             

            Ponúkaný plat v hrubom (základná zložka mzdy):

             

            Plat v zmysle zákona č. 553/2003 Z. z. o odmeňovazamestnancov pri výkone práce vo

             

            verejnom záujme v zneneskorších predpisov v spojení s prílohou č.4 Nariadenia vlády č. 388/2018 s platnosťou od 1.1.2020, ktorým sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme (tarifný plat podľa platovej triedy a platových stupňov + príplatky).

             

             

             

            Na výkon kariérovej pozície riaditeľa základnej školy sa požaduje splnenie  predpokladov  podľa  §  9  ods.  1  zákona  č.  138/2019  Z.  z.  o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov alej len zákon č. 138/2019 Z. z.) a § 39 ods. 3 zákona č. 138/2019 Z. z., ktoré :

             

             

             

            Kvalifikačné predpoklady a osobitné kvalifikačné predpoklady na vykonávanie funkcie podľa osobitného predpisu:

             

             

             

            1.  Kvalifik predpoklady vyžadovaným stupňom vzdelania v zmysle § 10 - § 12 zákona č.  138/2019  Z.  z.   je najmenej  vysokoškolské vzdelanie druhého  stupňa v príslušnom odbore vzdelávania pre uvádzaný druh školy.

             

            2.  zaradenie do kariérneho stupňa pedagogický zamestnanec s prvou atestáciou 39 ods. 3 písm. b) zákona č. 138/2009 Z. z.)

             

            3.  výkon  pedagogickej  činnosti  minimálne  5  rokov,  bez  dôb  materskej  dovolenky a rodičovskej  dovolenky   3  ods.  5  zákona  č.  596/2003  Z.  z.  o štátnej  správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ďalej len zákon č. 596/2003 Z. z.),

             

            4.  bezúhonnosť   15  zákona  č.  138/2019  Z.  z.),  zdravotná  spôsobilosť  a duševná spôsobilosť  ť   16  kona  č. 138/2019  Z.  z.)  sa  preukazu pred  vznikom

             

            pracovno-právneho vzťahu,

             

            5.  ovládanie štátneho jazyka (§ 17 zákona č. 138/2019 Z. z.)

             

             

             

             

             

             

             

            Zoznam požadovaných dokladov, ktoré je uchádzač povinný predložiť:

             

            Ø  doklady  alebo  overené  fotokópie  dokladov  o splnení  kvalifikných  predpokladov a osobitných kvalifikných predpokladov,

             

            Ø  lekárske potvrdenie, ktoré vydá lekár so špecializáciou v špecializačnom odbore všeobecné lekárstvo o zdravotnej spôsobilosti na výkon danej pozície

             

            Ø  čestné vyhlásenie o bezúhonnosti

             

            Ø  doklad   o vykona   skúšky   zo   štátneho   jazyka   alebo   maturit   vysvedčenie s maturitnou skúškou zo štátneho jazyka (slovenského) alebo vysvedčenie o štátnej jazykovej skúške zo štátneho (slovenského) jazyka,

             

            Ø  písomnú koncepciu rozvoja školy,

             

            Ø  potvrdenie o pedagogickej praxi,

             

            Ø  štruktúrovaný profesijný životopis,

             

            Ø  písomný  súhlas  uchádza  k použitiu  osobných  údajov  pre  potreby  výberového konania podľa zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov

             

            Ø  čestné vyhlásenie o pravdivosti všetkých údajov uvádzaných v predložených dokladoch,

             

             

             

            Vyššie  uvedené  doklady  je  uchádzač  povinný  predlož SPOLU  so  žiadosťou  o účasť na  výberovom  kona v termíne  do  20.  decembra  2019  do  podateľne  Obecného úradu vo Veľkej Čalomiji alebo poštou na adresu Obec Veľká Čalomija, Veľká Čalomija 214, 991 09 Veľká Čalomija s označenímVÝBEROVÉ KONANIE ZŠI, Veľká Čalomija 65 - NEOTVÁRAŤ.

             

             

             

            V prípade  tohto  výberového  konania  nie  je  mož zaslať  žiadosť  s dokladmi  faxom alebo e-mailom.

             

             

             

            Uchádzom, ktorí splnia stanove podmienky bude termín a miesto výberového konania oznámený písomne najmenej 7 dní pred jeho konam.

             

             

             

            V Veľkej Čalomiji, 3. decembra 2019

             

             

             

             

             

             

             

             

             

            Roman Pásztor

             

             starosta obce

             

             

              

          • MIKULÁŠ

          • Naše pani kuchárky dnes pripravili pre všetkých dobrých stravníkov sladké prekvapenie :)