• Recitačná súťaž– Šaliansky Maťko

          • Dňa 3. 12. 2019 prebehla v elokovanom pracovisku Čelovce recitačná súťaž povestí, „Šaliansky Maťko“.

            Zúčastnilo sa jej 7 žiakov, v 2 kategóriách:

            1. kategória – žiaci 3. – 4.ročníka  (Radoslav Cirjak, Albertína Čásárová, Nikolas Kováč, Natália Kováčová, Milan Kováč, Barbora Kováčová)
            2. kategória – žiačka 7.ročníka (Rita Bicskeyová)

            Na prvom mieste sa umiestnili žiačky :  Natália Kováčová a Rita Bicskeyová. Víťazky postupujú do okresného kola vo Veľkom Krtíši, ktoré sa uskutoční dňa 17. 12. 2019.

            1. kategória :
            2. miesto: AlbertínaČásarová
            3. miesto: Milan Kováč, Barbora Kováčová
            1. kategória :
            1. miesto: Rita Bicskeyová

            Zodpovedná organizátorka súťaže: Martina Kováčová

          • Vác - vodné športy

          • Slovensko-maďarská spolupráca pokračuje

            Náš veľmi dobrý kamarát, Vincze Hidvéghi, pozval 16 žiakov 1. stupňa Základnej školy vo Veľkej Čalomiji do maďarského mesta Vác. Dňa 19. 9. 2019 sa tu konal športový deň. Tohto, pre vodné športy zanieteného pána, poznáme z národného projektu Veslujeme na jednej rieke. Zažili sme s ním už 4 krásne dni pri splave riek Ipeľ a Dunaj, ktorý sa konal začiatkom mesiaca júl 2019. Vincze Hidvéghi zabezpečil pre žiakov bohatý program, ktorý začínal na miestnej plavárni. V bazéne sa žiaci oboznámili s kajakmi a kanoe. Privítali nás tu aj juniorské majsterky sveta v kajaku, horúce kandidátky na olympijské hry. Žiaci zanietene počúvali, ako dievčatá začínali s vodnými športmi, čo ich viedlo práve k tejto disciplíne, ako aj to, čo im priniesli víťazstvá na majstrovstvách sveta. Následne si žiaci mohli  v bazéne vyskúšať plavbu na vode v kanoe a v kajaku. Zo začiatku to pripomínalo plavbu na gondole v Benátkach. Sedeli a pozerali sa, ako vesluje kormidelník. Počúvali, čo musia robiť, ako odbočiť doľava, doprava, zastaviť. Potom už skúsili veslovať s pádom na pokyny kormidelníka. To išlo našim žiakom veľmi dobre, čo zhodnotili aj naši maďarskí kamaráti. Dokonca boli aj prípady, kedy na dvojmiestnom kajaku pádlovali sami pod vedením skúseného inštruktora. Maďarskí kamaráti pripravili pre našich žiakov aj iné spôsoby zoznámenia sa s vodným prostredím. Do vody pohádzali lopty a žiaci ich museli vyberať. Prezentácia sa im veľmi páčila a len veľmi ťažko odchádzali z miestnej plavárne. Deň však ani zďaleka neskončil a po výdatnom obede sme ochutnali vychýrenú zmrzlinu miestnej reštaurácií. Žiaci sa ešte vyšantili v parku pri rieke Dunaj. S novými skúsenosťami a nezabudnuteľnými zážitkami sa potom vracali do svojej alma mater vo Veľkej Čalomiji. Pevne veríme, že aj tieto vodné športy sa stanú lákadlom pre mladú generáciu.

            Za vynikajúci deň ďakujeme kamarátovi Vinczemu Hidvéghimu a učiteľom PaedDr. Andrei Kőröšovej a Mgr. Miroslavovi Strakovi, bez ktorých by sa tento skvelý deň neuskutočnil.

          • OZNAM

          • Oznamujeme Vám, že dňa 20.novembra 2019 (streda) bude žiakom udelené riaditeľské voľno na základe §150 ods.5 zákona č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní z organizačných dôvodov.

            Riaditeľské voľno sa nevzťahuje na žiakov V.A triedy, na internátnych žiakov a na žiakov Elokovaného pracoviska v Čelovciach.


          • ZLATÝ LIST

          • Tradičná súťaž v aranžovaní sa konala vo štvrtok 16. októbra. Do súťaže sa zapojilo 8 družstiev. Všetky umelecké diela boli originálne a kreatívne, oborná porota napokon udelila dve prvé miesta, ktoré získali sladkú odmenu. Ďakujeme organizátorom, všetkým zúčastneným žiakom aj rodičom, ktorí pomohli svojim deťom s potrebným materiálom. Vytvorené diela budú v najbližších dňoch zdobiť priestory dolnej chodby. 

          • Naši žiaci na Slovane

          •      Vo štvrtok 19. Septembra 2019 sa 28 žiakov našej školy zúčastnilo pohárového zápasu vo futbale medzi Slovanom Bratislava a Beshiktashom Istambul. Zápas sa hral na Tehelnom poli v Bratislave. Pravdepodobne ste počuli o tom, že Slovan bol potrestaný odohraním zápasu bez divákov, avšak skvele sa vynašiel a pozval na zápas deti zo základných škôl a futbalových klubov do 14 rokov, čo umožňovala regula UEFA. Na toto pozvanie zareagoval aj pán Ján Pavlík – tréner FK Lesenice a v priebehu jeden a pol dňa sa mu v spolupráci s našou školou podarilo zorganizovať účasť na spomínanom stretnutí. Odchod bol o šestnástej  hodine popoludní, príchod domov medzi druhou a treťou hodinou ráno. Napriek tomu, že teplota sa v túto septembrovú noc pohybovala okolo nuly, pre naše deti to bol obrovský neskutočný zážitok. Poďakovanie patrí organizátorom a zároveň pedagogickému dozoru v zložení Mgr. Dagmar Petrovičová, Ján Pavlík st. a Ján Pavlík ml.

                 Viac sa môžete dočítať aj na oficiálnej stránke ŠK Slovan Bratislava kde bola medzi inými spomenutá aj naša škola a na ich fotografiách nájdete aj naše deti. :)

            https://www.skslovan.com/clanok7232-Velke_podakovanie_detom_zo_skol_a_futbalovych_klubov.htm

                 Toto bol pekný príklad toho ako sa všetko dá, keď sa chce, ako sa dá trest pretransformovať na niečo pozitívne, alebo ako hovoria Angličania win – win.

          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • Milí naši žiaci, vážení rodičia, srdečne vás pozývame na slávnostné otvorenie školského roka 2019/ 2020, ktoré sa uskutoční v pondelok 2. septembra 2019 o 7: 45 hodine na zrenovovanej  dolnej chodbe.

            Tešíme sa na vás. :)

          • Voľné pracovné miesto

          • Pozícia: Učiteľ prvého stupňa základnej školy - elokované pracovisko Čelovce

            Dátum nástupu: 1. 9. 2019

            Rozsah úväzku: 100 %

            Požiadavky: Vzdelanie podľa zákona č. 317/2009 Z. z. o PZ a OZ v znení neskorších predpisov a vyhlášky č. 437/2009 Z. z

            Požadované doklady: žiadosť o prijatie do zamestnania, profesijný životopis, doklady o vzdelaní, súhlas so spracovaním osobných údajov

            Kontakt: 0474894254, 0918755203

          • Voľné pracovné miesta v našej škole

          • Pozícia: Učiteľ druhého stupňa základnej školy, aprobácia: matematika

            Dátum nástupu: 1. 9. 2019

            Rozsah úväzku: 100 %

            Požiadavky: Vzdelanie podľa zákona č. 317/2009 Z. z. o PZ a OZ v znení neskorších predpisov a vyhlášky č. 437/2009 Z. z

            Požadované doklady: žiadosť o prijatie do zamestnania, profesijný životopis, doklady o vzdelaní, súhlas so spracovaním osobných údajov

            Kontakt: 0474894254, 0918755203

             

          • Základná škola internátna, Veľká Čalomija 65 organizuje zápis do 1. ročníka.

          • Na zápis je potrebné:

            Priviesť dieťa, doniesť jeho rodný list, platný občiansky preukaz rodiča, alebo zákonného zástupcu dieťaťa.

                                               

             

            Deň zápisu: 10. apríl 2019 ( streda )

            Čas: od 1300 do 1700 hodiny

            Miesto: trieda IV. A - poschodie

            Srdečne Vás pozývame!                                                                                                                                                                             

            Riaditeľstvo ZŠI Veľká Čalomija 65,  047/4894254

            ________________

            Škola ponúka:

            •  Príjemné estetické a bezpečné prostredie, obedy, desiaty  v priestoroch školy,
            •  kvalifikované vyučovanie anglického jazyka od 1. ročníka,
            •  možnosť rozširovania vedomostí a zručností v mnohých záujmových krúžkoch,
            •  plynulý prechod detí z MŠ do ZŠI,
            •  bohatú mimoškolskú činnosť, školu v prírode, plavecký a lyžiarsky výcvik,
            • starostlivosť pod vedením školského psychológa a sociálneho pedagóga,
            • možnosť navštevovať ZUŠ v areáli školy,
            •  starostlivosť o zdravý vývoj detí v rámci projektu Školy podporujúcej zdravie,
            •  školské výlety a tematické exkurzie na celom Slovensku,
            •  rozvíjať športové nadanie v rôznych oblastiach (vodácky, stolný tenis, florbal...),
            •  pestrý program v Školskom klube detí,
            • ubytovanie na školskom internáte,
            • pedagogický dozor počas celého dňa i pri autobusoch.

             

          • Maškarný ples 2019

          • Vážení rodičia a žiaci

            Srdečne Vás pozývame na maškarný ples žiakov našej školy, ktorý sa uskutoční 22.2.2019, čiže v piatok, so začiatkom o 7:45. Môžete sa tešiť na skvelú zábavu (jej zárukou bude "zamaskovaná" pani učiteľka XY), bohatú tombolu a skvelé ceny pre masky. Hudbu zabezpečuje  DJ Lacko. Tešíme sa na Vašu účasť.

          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

          •      Základná škola internátna, Veľká Čalomija 65, 991 09 Veľká Čalomija, zastúpená riaditeľom školy Mgr. Jánom Petríkom, Vám  oznamuje, že  v súlade so zákonom   245/2008   Z.z. o výchove  a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (podľa § 150 ods. 5) poskytuje žiakom  na základe odporúčania RUVZ vo Veľkom Krtíši  na dni od 29.1.2019 do 31.1.2019  (utorok – štvrtok)  riaditeľské voľno. Zároveň Vám oznamujeme, že v uvedené dni nebude v prevádzke ani   ŠKD a ŠI pri Základnej škole internátnej, Veľká Čalomija 65.  Riaditeľské voľno sa vzťahuje aj na Elokované pracovisko ZŠI Veľká Čalomija so sídlom Čelovce 3, 991 41 Čelovce. Dôvodom udelenia riaditeľského voľna odporúčanie RUVZ vo Veľkom Krtíši na prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v tunajšej škole a na elokovanom pracovisku v Čelovciach z dôvodu veľkého počtu žiakov neprítomných kvôli chrípkovým ochoreniam.

               Výchovno-vzdelávací proces v ZŠI Veľká Čalomija bude obnovený 4.2.2019, čiže v pondelok.

          • Oznam

          •      Oznamujeme rodičom, ktorých deti dostávajú dotáciu na stravu a na učebné pomôcky, že od 1.1.2019 sú povinní zaslať do školy kópiu rozhodnutia o zaradení rodiny do hmotnej núdze alebo potvrdenie, že príjem rodiny je pod hranicou životného minima. Taktiež je povinnosťou rodiča ihneď informovať školu o tom, ak rodina bude vyradená z hmotnej núdze, resp. jej príjem bude dosahovať životné minimum. 

          • Vybíjaná najmladších žiakov

          • Dňa 20.11.2018 sa naši najmladší žiaci zúčastnili ako každý rok Okresného kola vo vybíjanej. Súťaž sa konala v telocvični Základnej školy na ulici Komenského vo Veľkom Krtíši. Naši najmladší žiaci sa s veľkým odhodlaním pustili do jednotlivých súperov. Po prvých dvoch víťaznych zápasoch nás čakal ťažší súper a to I. Základná škola Komenského, Veľký Krtíš, ktorá bola nad naše sily a museli sme uznať kvality súpera. Posledný zápas s TOP favoritom II. Základnou školou A. H. Škultétyho, Veľký Krtíš po zlom začiatku sa v druhom polčase karta obrátila a len málo chýbalo, aby sme uvedený zápas nezdramatizovali a nedoviedli do víťazného konca. Nakoniec neskutočná snaha našich žiakov vyústila do 3. miesta v celkovom poradí, čo je fantastický úspech. Zároveň je to aj úspechom p. učiteľky PaedDr. Soni Ballovej, ktorá žiakov zodpovedne na tento turnaj pripravila. Blahoželáme žiakom za pódiové umiestnenie a vzornú reprezentáciu školy. 

          • Bavme deti športom

          • Dňa 15.11.2018 naši žiaci úspešne reprezentovali Základnú školu internátu Veľká Čalomija na atletickej súťaži družstiev "Bavme deti športom", ktorá sa konala v športovej hale Športového gymnázia v Banskej Bystrici. Išlo o súťaž šesťčlenných družstiev zložených z troch chlapccov a troch dievčat. Súťažili len žiaci prvého stupňa. V silnej konkurencii žiakov z väčších škôl sme obsadili krásne 15. miesto z celkovo 21 škôl. Za zmienku stojí, že sme boli účastník súťaže z najviac vzdialenej školy, čo verejne ocenil aj hlavný rozhodca prof. Ivan Čillík. Ďakujeme našim žiakom za vzornú reprezentáciu školy.

          • Rodičovské združenie

          • Riaditeľstvo ZŠI Veľká Čalomija 65 Vám oznamuje, že dňa 23.11.2018 (piatok) so začiatkom o 15:00 sa uskutoční celoškolské a následne triedne rodičovské združenie.